Jucătorii de la RCM Timișoara și antrenorul lor, Chester Williams, nu au vrut să intre în vacanță fără să mănânce pomana porcului. Au pus animalul pe paie, l-au pârlit, au pus mâna pe cuțite și au mâncat șorici, unii dintre ei pentru prima dată în viața lor.
Oamenii din linia întâi a Timișoarei, Samuel Mariș, Horațiu Pungea și Petru Bălan, au fost responsabili cu pârlirea porcului. Căpitanul echipei, Stelian Burcea, a stat deoparte, gândindu-se și acum la faptul că Timișoara a ratat eventul, părăsind Cupa României în faza semifinalelor. „Ni s-au dat planurile peste cap, am terminat cu o săptămână mai devreme. Din păcate, nu s-a putut mai mult anul acesta, Cupa o lăsăm pentru alții. Dar este bine, avem un obiectiv îndeplinit și la anul revenim cu forțe proaspete”, a declarat Burcea.
„E prima dată când văd așa ceva, e foarte interesant să vezi cum îl deschid și ies mațele porcului. Am luat și eu cuțitul în mână, dar mai mult ca să-i amuz pe jucători”, a spus Chester Williams, antrenorul timișorenilor.
Cele mai interesante apariții au fost ale lui Ben Tiatua (neo-zeelandez) și Mateaki Kafatolu (tongalez). Ambii au venit în pantaloni scurți, iar Tiatua nu a prea avut chef de pomana porcului, dovadă că s-a prezentat la eveniment mâncând cu poftă dintr-o pungă de chipsuri. „E prima dată când văd cum se taie porcul în România. E diferit față de obiceiurile de la noi. Și noi tăiem porcul, dar scoatem stomacul afară la început, apoi îl pârlim. Nu m-am prea implicat, pentru că băieții din linia întâi au totul sub control. Sunt mai mari și nu mă bag peste ei”, a spus Kafatolu, zâmbind.
Foto: Sebastian Tătaru
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER